• Home
  • Prima
  • Ludovic Orban anunță că a oprit dezastrul: PSD şi-a păcălit propriii primari

Ludovic Orban anunță că a oprit dezastrul: PSD şi-a păcălit propriii primari

Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de guvern de vineri rezultatele analizei făcute de șeful cancelariei în legătură cu Fondul de Dezvoltare și Investiții, a cărui funcționare va înceta odată cu adoptarea modificărilor la OUG 114. Premierul susține că PSD a promis bani primarilor pe care nu îi avea în buget și că social democrații „și-au păcălit inclusiv primarii din partid”.

„I-am cerut domnului șef al cancelariei să îmi facă o analiză pe fantomaticul Fond de Dezvoltare și Investiții care nu are niciun leu real în Buget. Situația ne arată că a fost o formă de plată pentru primarii PSD pentru campaniile electorale. Dintre contractele semnate peste 80% sunt semnate contracte către primari PSD, evident în mod subiectiv. S-au depus 3 100 de proiecte cu o valoare totală de 58,5 miliarde de lei. Gândiți-vă ce cheltuială voiau să provoace. Imaginați-vă dacă nu îi opream cam ce factură ne venea peste un an de zile”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de guvern.

Premierul susține că PSD s-a angajat la cheltuieli pe care nu avea de unde să le acopere și că și-ar fi păcălit inclusiv primarii din partid.

„Dintre proiectele depuse s-au propus spre aprobare un număr 696 de proiecte, în valoare 10,3 miliarde asta în condițiile în care plafonul de tragere din trezorerie a fost inițial de 300 de milioane și a fost redus la 120 de milioane. Au vrut să angajeze lucrări de 10 miliarde în condițiile în care plafonul de tragere a fost redus la 120 de milioane. Nici nu aveau de unde sa atragă bani. Pur și simplu i-au păcălit pe primari, inclusiv pe ai lor. Și-au bătut joc de primarii lor. Ei nu aveau de unde sa acopere banii”, a mai spus Orban.

Sursa – DIGI24.ro

Parteneri