• Home
  • Prima
  • S-a votat dublarea alocației pentru copii: 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani. 600 lei pănă la 2 ani

S-a votat dublarea alocației pentru copii: 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani. 600 lei pănă la 2 ani

familii cu multi copii 1

Parlamentarii social democrați încearcă să îngroape cu totul bugetul, punând guvernul liberal în situații imposibile. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii, potrivit Agerpres.

S-au înregistrat 179 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 9 abţineri.
Potrivit proiectului, „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.
Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede proiectul. Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Deputatul PNL Pavel Popescu a transmis că prin votarea acestui proiect s-a mărit gaura la buget. „Aţi lăbărţat gaura lăsată la buget. Nu v-aţi gândit nicio secundă la buget”, a arătat el.

Camera Deputaţilor este for decizional.Sunt, în România, familii cu mulți copii și altele care nu au deloc. Familiile cu mulți copii – unele  trăind din alocații – primesc de sărbători un cadou uriaș. PSD, majoritar în Parlament. aduce continuu propuneri care nu pot fi respinse de liberali, chiar dacă bugetul este secătuit, spun unii comentatori.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri