A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Scriitorul Paul Goma a fost ucis la Paris de coronavirus

1 853

A murit scriitorul român Paul Goma, unul dintre fruntaşii anticomunişti din diaspora. Coronavirusul l-a răpus la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Franța, în noaptea de 24 spre 25 martie.

Paul Goma a scris mai ales proză, iar vocea sa, în momentele dictaturii comuniste se auzea ferm mai  ales la Europa Liberă.

Aurelia Apostol, AMPress

loading...
1 Comentariu
  1. LevSt. spune

    Unul din foarte putini eroi- si de acum Martir- ai Romaniei contemporane, insa niciodata acceptat de „confratii carturari”, ( asa-zisi!), care aveau „MANUSCRIPTE DE SERTAR”( ha, ha ha!) dar care -din greu (sau mai usor) il pupau in koor pe ceausescu, plus, plus, si sunt exact cei care au facut averi dupa caderea dictatorului, furand , cot la cot, cu emanatii lor, politicul…Paul Goma, alaturi de G.Ursu sunt cei care merita -macar post-mortem- cate o statuie, P. Goma a fost si singurul care merita sa fie mai marele asocaitilor literare, probabil ca ar fi facut ordine si in acea fojgaila, tocmai si pentru aceasta, „confratii” l-au urat si boicotat…A zice „rusine lor”, e doar pierdere de timp… Paul Goma va ramana insa – cat va mai fi lumea- un simbol si o referinta a celor ce lupta impotriva dicataturilor institutionalizate, statul, guvernul…Fie-ti memoria eterna si in lumina, Paul Goma!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More