AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Marcel Vela, înaintea noii ordonanţe militare: Este “un război al fiecărui cetăţean care luptă pentru cei dragi”,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că românii au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului, arătând că, raportat la alte ţări din Europa, precum Spania, România stă “net mai bine” în ceea ce priveşte cazurile la o mie sau la un milion de locuitori. Marcel Vela reafirmă că în cursul acestei săptămâni va fi dată o nouă ordonanţă militară, a noua, după ce preşedintele Iohannis a anunţat prelugirea stării de  urgenţă, cu argumentul că ”mai bine stai în casă, decât pe un pat de spital”.

“Tot ceea ce decidem, tot ceea ce anunţăm, a spus ministrul,  sunt consecinţe în urma unor analize pertinente făcute cu celeritate de către specialişti, mă refer la epidemiologi, la infecţionişti, la cei care analizează statistica, în funcţie de evoluţia bolii, de situaţia cazurilor înregistrare într-o zonă sau alta”.

“Am făcut calculul şi la media de locuitori, nu neapărat a populaţiei, pentru că cineva spunea că normal că avem mai puţin cazuri având în vedere că noi nu avem populaţia Spaniei, de exemplu. Dar raportat la mia de locuitori sau la un milion de locuitori, stăm net mai bine, şi asta nu se datorează neapărat Guvernului sau măsurilor luate de noi, meritul este al cetăţenilor, pentru că au respectat, foarte puţine cazuri au fost înregistrate cu privire la încălcarea regulilor. Raportat la populaţia României este un procent destul de mic de teribilişti, de oameni care nu au fost responsabili şi atunci eu pot să le spun oamenilor înainte de Sfintele Sărbători de Paşti că le mulţumesc pentru înţelegere, au dat dovadă de patriotism şi de responsabilitate”, a mai afirmat ministrul Vela. El a spus că situaţia actuală este “un război al fiecărui cetăţean care luptă pentru cei dragi”.

Situaţia, conform unor observatori, nu este atât de luminoasă în privinţa comportamentului cetăţenilor care, fie că-s pradă unor informaţii false, fie că-s de felul lor teribiliști, încalcă regulile impuse de autorități, iar riscul amplificării pandemiei în perioada sărbătorilor de Paști este din ce în ce mai evident. Măsurile luate ”salvează vieți” a mai spus președintele Iohannis.

Aurelia Apostol, AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!