• Home
  • Prima
  • Joi, situația la zi: 392 decese și peste 7000 de persoane infectate cu Covid-19

Joi, situația la zi: 392 decese și peste 7000 de persoane infectate cu Covid-19

Coronavirus Grecia Scoli si universitati inchise 1

Bilanțul deceselor înregistrate în România din cauza noului coronavirus a crescut, joi, la 392 de decese. Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a trecut de 7.000. Alte cinci persoane au murit în România, din cauza coronavirusului. Este vorba despre două femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 89 de ani.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 387 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 491 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți, unii în stare gravă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 79.629 de teste.

Sursa – Grupul de Comunicare Strategică

Parteneri