• Home
  • Prima
  • Asociaţiile de elevi somează autorităţile să nu se grăbească în legătură cu începerea școlilor. Pericolul e uriaș

Asociaţiile de elevi somează autorităţile să nu se grăbească în legătură cu începerea școlilor. Pericolul e uriaș

fara elevi 1

Mai multe asociații de elevi somează Ministerul Educației și autoritățile care decid deschiderea școlilor că pericolul este uriaș și tot ce s-a câștigat până acum se spulberă. Copiii sunt în pericol, iar familiile lor cu părinți și bunici, unii bolnavi, pot primi boala la domiciliu adusă din aglomerația școlară.

„În ultimele zile, în spaţiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unităţilor de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară după încetarea stării de urgenţă, mai exact, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie. Inclusiv ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei pe care o conduce, dar refuză sistematic încă de la începutul crizei să întreprindă acţiuni care să facă posibilă educaţia în mediul online, astfel încât atât siguranţa, cât şi educaţia copiilor să fie asigurate.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să clarifice următoarele aspecte privind desfăşurarea orelor de curs în mediul online, printre care se numără: achiziţionarea de dispozitive conectate la internet şi durata maximă pe care elevii o vor petrece în faţa calculatoarelor”, scrie în comunicatul pus la dispoziția presei.

„Monica Anisie împreună cu cei de la Ministerul Educaţiei trebuie să se concentreze pe două lucruri. Să se asigure că toţi elevii au acces la şcoala online acum, nu prin amânarea rezolvării problemei şi speranţa că fiecare localitate în parte va găsi resurse din sponsorizări sau donaţii, şi să realizeze că posibilitatea reluării cursurilor impune de la sine măsuri serioase pentru a asigura igiena şi distanţă necesară dintre elevi”, a afirmat pentru Agerpres Andreea Sabina Spătariu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Situația în școli, care-s pustii acum, arată că practic școala n-a făcut mai nimic în perioada de la declanșarea stării de urgență, profesorii au fost și sunt într-un lung concediu plătit, iar acum unii transmit online copiilor lecții aberante, în care sunt puși că copieze pagini întregi din carte, spre a se preface că țin lecții.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri