AM Press Logo
Muzeul Pietrei

COVID-19 diagnosticat prin intermediul telefonului mobil

Semnele de alarmă ale COVID-19. Indicatorul cheie prin care se diferențiază de alte boli respiratorii
COVID-19 diagnosticat prin intermediul telefonului mobil. O nouă aplicație pentru telefonul mobil va folosi microfonul dispozitivului pentru a identifica zgomotele produse în timpul respirației asociate bolii.

Oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania spun că dacă această soluție se va dovedi a fi eficientă vor găsi o modalitate să o facă accesibilă oamenilor din toată lumea. Aplicația este deocamdată în stadiul de proiectare, așa că va dura ceva timp până va fi disponibilă. Tehnologia va folosi inteligența artificială pentru a examina zgomotele produse de oameni în timpul respirației și le va compara cu cele specifice pacienților cu COVID-19. Experții spun că o vor crea în așa fel încât să poată fi accesată de pe orice smartphone normal.
”În cadrul acestui proiect, vom dezvolta noi tehnici de detecție mobilă și inteligență artificială pentru depistarea COVID-19, în confortul propriei locuințe, cu scopul de a identifica rapid și eficient purtătorii acestei boli virale. Sperăm că aplicația va ajuta, de asemenea, la identificarea altor boli cu simptome similare și, prin urmare, va contribui la reducerea numărului de vizite inutile, la spital, în timpul acestei pandemii. “, a declarat Wei Gao, cercetător principal.

Gao și echipa sa vor folosi microfoanele și difuzoarele smartphone-urilor pentru a dezvolta o tehnologie de detecție acustică care poate măsura schimbările apărute în funcționarea căilor respiratorii.

Utilizatorii vor trebui să utilizeze un adaptor ca dispozitiv bucal, astfel încât microfonul și difuzorul telefonului să poată înregistra și transmite semnale acustice produse de căile respiratorii.

Sursa Doctorulzilei.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!