• Home
  • Prima
  • ”Pentru câteva familii de romi” nu bagi în carantină un întreg cartier, s-a plâns primarul Buzăului

”Pentru câteva familii de romi” nu bagi în carantină un întreg cartier, s-a plâns primarul Buzăului

barbulesti scaled 2

După ce un cetăţean din cartierul Poştă al municipiului Buzău şi-a vizitat neamurile din Ialomița,  (Bărbulești) la revenire a îmbolnăvit 60 de persoane cu coronavirus. Primarul municipiului Băzău s-a plâns pentru instituirea carantinei într-un întreg cartier pentru ”căteva familii de romi”. E nedrept a spus Constantin Toma, primarul Buzăului și le-a cerut lui Vela și Arafaz să ridice imediat carantina.

„Am solicitat ministrului Vela și lui Raed Arafat revocarea ordinului de carantinare. Este o decizie nedreaptă și excesivă! În cartierul Poștă locuiesc peste 2000 buzoieni. Nu este normal ca pentru câteva familii de romi să se ia această decizie”.

Cetățeanul care a luat virus a fost în Ialomița, mai exact în localitatea Bărbulești, locuită preponderent de familii de romi și care înregistrează mai multe cazuri pozitive decât orice altă localitate de asemenea dimensiuni. La Bărbulești a mers să ia virus și politicianul Cataramă, fost candidat la președinția României, dar cu un procent de votanți ridicol. ”Altfel, spune un fost coleg de afaceri, nu mai vorbea nimeni de el”, a spus referindu-se la Cataramă ale cărui afaceri nu strălucesc și ”atunci revine în politică”.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri