La 200 de kilometri distanță de abatorul unde 650 de angajați români au fost depistați cu coronavirus, alți români s-au încăierat cu poliția

Un nou scandal în Germania, într-un bloc în care sunt și români în carantină. Atacată cu pietre, poliția a folosit gaze lacrimogene.

La 200 de kilometri distanță de abatorul unde 650 de angajați români au fost depistați cu coronavirus, alți români au fost în centrul unui nou scandal. Ei sunt printre cei 700 de oameni plasați în carantină într-un complex rezidențial. Măsura a fost luată după ce în bloc au fost depistate nu mai puțin de 120 de cazuri de coronavirus. Locatarii, anunțați în ultima clipă că nu mai au voie să iasă din casă, au atacat forțele de ordine.Oamenii au aruncat cu pietre și cu obiecte din casă, inclusiv un calculator, în direcția polițiștilor veniți să înconjoare cu garduri metalice intrarea în complexul rezidențial.

Erau nemulțumiți că vestea intrării în carantină nu le-a fost comunicată înainte de impunerea efectivă a restricțiilor.
„Oamenii n-au mâncare, avem copii mici. Trebuie să cumpărăm medicamente, lapte, scutece. Sunt și câte șase copii într-o singură locuință. Uitați, ea e sora mea, trebuie să împartă un fruct cu șase copii”, a reclamat un bărbat.
Cel puțin 100 de oameni au încercat să rupă cordonul de securitate, alții au vrut să escaladeze gardurile.

Distribuie prietenilor

Până la urmă, scutierii au folosit gaze lacrimogene împotriva mulțimii.

Mai mult pe DIGI24.ro