• Home
  • Prima
  • PSD anunță că va demite Guvernul liberal din motive de stare de alertă. Va fi o moțiune de cenzură „fatală”

PSD anunță că va demite Guvernul liberal din motive de stare de alertă. Va fi o moțiune de cenzură „fatală”

unnamed file.psd 3

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a criticat, duminică, faptul că starea de alertă a fost prelungită fără încuviinţarea Parlamentului, acuzând un „abuz imens” din partea Guvernului, informează Agerpres.

În acest context, el a arătat că o consecinţă majoră este faptul că Executivul s-a ales cu o moţiune de cenzură care ”îi va fi fatală”.

„Astăzi se împlinesc cinci zile prevăzute de lege în care Parlamentul se putea întruni, dezbate, modifica şi vota sau nu starea de alertă. PNL a decis să ignore spiritul legii şi a decis doar să informeze Parlamentul despre prelungirea stării de alertă. Acest abuz imens, această nouă bătaie de joc la adresa legii şi a unei instituţii fundamentale cum este Parlamentul României va avea două consecinţe majore. Prima: Guvernul Orban s-a ales cu o moţiune de cenzură care îi va fi fatală şi a doua consecinţă: prin refuzul de a solicita încuviinţarea Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă Guvernul PNL a declanşat starea de haos în România”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

Cearta aprinsă dintre cei doi poli politici se poartă pe fondul creșterii îngrijorătoare din punct de vedere medical, nu politic, a numărul de îmbolnăviri cu coronavirus. Biostatisticieni anunță că în mai puțin de două luni România va avea circa 2600 de îmbolnăviri zilnic, nu puțin peste 300, ca în aceste  zile, egalând unele state americane și depășind vecini. Coronavirusul își arată pe zi ce trece alte fațete care rămân nedescifrate. China, de unde a pornit  virusul care a cuprins planeta, a reluat măsurile severe și dure de la început pentru un număr relativ mic de îmbolnăviri.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri