• Home
  • Prima
  • SUA au cumpărat toată producția de remdesivir, medicament anti Covid, pe următoarele 3 luni. ”N-a rămas nimic pentru Europa”

SUA au cumpărat toată producția de remdesivir, medicament anti Covid, pe următoarele 3 luni. ”N-a rămas nimic pentru Europa”

remdesivir

Statele Unite au cumpărat toată producția din următoarele trei luni de remdesivir, unul dintre cele două medicamente ce au dovedit până acum că funcționează contra Covid-19, americanii nelăsând nimic pentru Europa sau restul lumii, scrie Guardian, potrivit hotnews.ro.

Experții și activiștii din sănătate sunt îngrijorați de această acțiune unilaterală a SUA, dar și de posibilele implicații, de exemplu în cazul în care un vaccin va deveni disponibil. Mai ales că Administrația Trump a arătat deja că este pregătită să plătească mai mult și să se descurce mai bine decât restul țărilor pentru a-și asigura produsele medicale de care SUA au nevoie, scrie publicația britanică.

”Și-au asigurat acces la cea mai mare parte a producției de remdesivir, așa că n-a rămas nimic pentru Europa”, a explicat Andrew Hill de la Universitatea Liverpool.

Remdesivir, primul medicament aprobat de autorități pentru tratarea Covid-19, este produs de Gilead și a dovedit că ajută pacienții să se refacă mai repede după boală.

Primele 140.000 de doze, distribuite pentru studii clinice în mare parte din lume, s-au terminat. Acum, Administrația Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce înseamnă producția Gilead din august și 90% din producția din august și septembrie.

Parteneri