AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Klaus Iohannis , despre  PSD: În  mod cinic, omoară români, creând o criză sanitară

Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi, după întâlnirea de la Cotroceni cu cei are conduc lupta cu pandemia, o contabilizare a situației critice, enumerând recordul de victime din ultima zi, adică de astăzi, numărul mare de îmbolnăviri, numărul mare de decese, numărul mare de internați la terapie intensivă.

Este, dragi români, situaţia în care ne află, a spus Iohannis. Cum am ajuns aici? La început lucrurile au mers foarte bine, pandemia fiind gestionată de Guvern, de medici. Și atunci PSD, care controlează majorități în Parlament, cu UDMR căruia îi dădea pe șest un fel de ținut secuiesc. A tras de timp pentru a nu da drumul unei legislații. Mă acuză că-i critic  și îi arăt cu degetul. O fac, da, îi arăt cu degetul.

Și apoi președintele face un istoric al creșterii îmbolnăvirilor pe fondul în care pacienți bolnavi pot pleca acasă. Sunt săptămâni în care PSD face totul cu cinism, iar Guvernul nu poate întreprinde nimic pe un vid legislativ. De ce a făcut PSD asta? A creat intenționat o criză sanitară. Nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute au murit. Important e ca PSD să poată ataca.

Este momentul să fim extrem de fermi și extrem de aplicați. Studiile arată că 90 la sută dintre voi respectă disciplina și eu vă mulțumesc pentru asta. Știu ce avem de făcut, dar trebuie să mă bazez pe voi, dragi români. E o criză sanitară creată cu cinism de un partid din România, a reluat Iohannis. Vom trece împreună peste ea.

Aurelia Apostol, AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!