• Home
  • Prima
  • ”Vara se încheie cu temperaturi mai scăzute. Va ploua, în unele regiuni, abundent!”, avertizează ANM

”Vara se încheie cu temperaturi mai scăzute. Va ploua, în unele regiuni, abundent!”, avertizează ANM

ploi septembrie 1

Ultimele zile de vară vor aduce temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite, dar și ploi torențiale, în anumite regiuni, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, în ultima săptămână a lunii august se vor înregistra temperaturi mai scăzute dcecât în mod obișnuit în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. în regiunile din sud-est, acestea vor fi mai ridicate, local.

Ploi torențiale, vijelii și grindină, în mai multe regiuni din țară. Care sunt zonele în care a fost emis Cod portocaliu de vreme rea, așa cum citează a1.ro

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantitățile de precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

În perioada 31 august – 7 septembrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 7 – 14 septembrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În perioada 14 – 21 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, în toate regiunile, iar precipitațiile moderate.

Parteneri