• Home
  • Prima
  • Exit Poll. Bătălia pentru București, câștigată de Nicușor Dan

Exit Poll. Bătălia pentru București, câștigată de Nicușor Dan

nicusor 1

Exit Poll transmis la orele 2100,  de Avangarde. Primăria Capitalei a fost câștigată de Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR-PLUS, reușind s-o depășească pe Gabriela Firea cu un scor confortabil. Scorul de la orele 19,30  dat de Exit Poll, rămâne aproape neschimbat pentru situația de la 21,30. Deci Nicușor Dan are 47,8 la sută, iar Gabriela Firea 38,2. Diferența nu mai poate fi modificată mult în sus sau în jos, așa că o primă mare certitudine rămâne opțiunea bucureștenilor pentru Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei.

Prezența la urne a fost mai mare la țară decât în orașe. Capitala, pe ultimul loc în privința prezenței la vot, dar cu un procent mai mare cu circa 5 la sută față de alegerile precedente, s-a mobilizat mai ales prin generația de mijloc, cea activă.

Localele, un examen pentru parlamentare, au avut viciul lipsei celui de al doilea tur care ar fi adus un plus necesar de democrație, alegerile într-un singur tur avantajând clar primarii pe funcție. ”Suntem la a treia victorie în alegeri” a spus Ludovic Orban, în cuvântul de mulțumire adresat alegătorilor, dar obligația noastră este să creștem calitatea vieții, să atragem investiții puternice care să schimbe în bine viața oamenilor. ”Victoria lui Nicușor Dan este rezultatul unui efort depus de el 12 ani de zile, cu onestitate. Este și rezultatul muncii noastre ca partid care a susținut un candidat care nu este membru al partidului ”.

AMPress

Parteneri