3 criterii care îți garantează alegerea corectă a centralei pe lemne

O locuință confortabilă necesită un sistem de încălzire eficient, iar atunci când nu poți folosi o centrală pe gaz, nu îți rămâne decât să te orientezi către alternativa reprezentată de centralele pe lemne. Combustibilul solid este fără dar sau poate o variantă de rezervă foarte accesibilă iar de aceea foarte multe gospodării sunt încălzire cu ajutorul lemnului de foc.

Prin urmare, atunci când îți cumperi o centrală pe lemne trebuie să acorzi foarte multă atenție caracteristicilor tehnice întocmai pentru a te asigura că faci o alegere bună. Totuși, există câteva criterii pe care dacă le vei folosi atunci cu siguranță vei face o alegere corectă.

Împreună cu echipa de la Liepsnele am făcut o listă cu aceste 3 criterii pe care trebuie să le folosești atunci când îți achiziționezi centrala pe lemne. Iată care sunt ele:

Distribuie prietenilor

Consumul

Sigur îți propui să reduci cât mai mult cu putință costurile pentru încălzire iar în acest sens poți lua multe decizii. De exemplu, poți opta pentru un sistem de încălzire cât mai economic. Prin urmare, trebuie să urmărești acest detaliu atunci când îți cumperi centrala.

Practic, ar trebui să alegi o centrală pe lemne care nu are nevoie de o cantitate prea mare pentru a-ți încălzi locuința. În acest sens, centralele pe lemne Liepsnele se pot dovedi a fi o alegere foarte inspirată.

Folosesc principiul de ardere tip lumânare iar astfel reușesc să exploateze întreaga putere calorică a lemnului obținându-se o eficiență excelentă.

Autonomie

Mai trebuie totodată să te asiguri și că vei beneficia de cât mai mult confort. Iar acum nu ne referim numaidecât la confortul termic. Sigur e greu să treci de la folosirea unei centrale pe gaz la încălzirea cu ajutorul combustibilului solid. 

De aceea ar trebui să te asiguri că modelul de centrală pe care vrei să o achiziționezi îți poate garanta o autonomie cât mai extinsă. Asta deoarece cu cât vei avea o autonomie mai mare, cu atât vei alimenta centrala mai rar, ceea ce desigur că este minunat.

Sfatul nostru este acela să alegi o centrală care nu necesită mai mult de o alimentare pe zi. Și în acest sens îți putem recomanda, desigur, centralele pe lemne de la Liepsnele.

Durata de viață

Investiția într-o centrală pe lemne nu a fost niciodată accesibilă și cu siguranță nu va fi prea curând. Vorbim totuși despre un sistem de încălzire complex așa că și prețul său este pe măsură. Ei bine, sigur nu îți propui să repeți acest efort financiar prea curând, nu?

De aceea ar trebui să te asiguri că îți cumperi o centrală pe lemne cât mai rezistentă. Mai exact, ar trebui să fie realizată din materiale durabile și groase care nu vor ceda prea ușor în timp. Astfel te vei putea bucura de o centrală pe lemne care va rezista ani de zile fără probleme.

Acestea fiind spuse, dacă ți-ai propus achiziția unei centrale pe lemne de care să te bucuri cât mai mult timp, atunci ar trebui să-ți cumperi o centrală Liepsnele. Sigur nu vei regreta decizia.