3 tipuri de optimizare pentru un site bine plasat pe motoarele de cautare

poza ampress 3 tipuri de optimizare pentru un site bine plasat pe motoarele de cautare 1

Optimizarea site-ului pentru o buna pozitionare in motorul de cautare este foarte importanta. Google este motorul de cautare pe care 89% dintre persoanele de pe Internet il utilizeaza zilnic, iar o prezenta in topul cautarilor asigura o foarte buna vizibilitate a unei firme. In acest sens sunt recomandate trei etape de optimizare importante:

Optimizare Google Adwords

Google Adwords este o platforma PPC care asigura promovarea in  reteaua de cautare si in reteaua de display. Aceasta platforma functioneaza ca o licitatie deschisa in care obiectul pentru care se liciteaza este pozitia pe care se afla site-ul in rezultatele cautarilor pe anumite expresii.

Pentru a se obtine o pozitie cat mai buna este necesar un serviciu bun de optimizare Google Adwords. O echipa cu experienta va intelege perfect specificul afacerii si modul in care aceasta trebuie sa fe configurata pentru ca rezultatele obtinute sa fie cele mai bune.

Persoana care plateste cel mai mare pret pentru o expresie, dar care are un anunt relevant si ofera o foarte buna experienta de navigare pe site, apare in primele pozitii in rezultate.

Asa cum se poate vedea, pentru rezultate optime se combina mai multe elemente importante ale site-ului, motiv pentru care se impune colaborarea cu specialistii.

Servicii branding

Cele mai bune servicii branding sunt cele care construiesc brandul incet, dar sanatos si care aduc firma in atentia publicului tinta si a clientilor. Sunt necesare mai multe competente specifice pentru proiectele de branding:

  • management strategic si audit;
  • cercetari de piata pentru a stabili modul in care brandul functioneaza;
  • realizare de text pentru mesajele folosite de firma in comunicarea cu clientii si partenerii;
  • elemente de design graficl
  • promovarea brandului in piete prin metode standard sau online;
  • contorizarea periodica a rezultatelor.

Cu ajutorul acestor servicii, publicul tinta si potentialii cumparatori vor lega produsele pe care le cumpara de la companie de sigla si de elementele sale grafice si se va realiza fidelizarea acestora mult mai usor.

Optimizare SEO

In momentul in care site-ul firmei este greu de gasit, compania pierde un numar mare de oportunitati de afaceri pentru ca persoanele care cauta chiar pot avea nevoie de serviciile si produsele oferite, insa conform statisticilor cei mai multi cautatori raman la prima pagina din Google si la primele pozitii, fiind foarte rari cei care intra pe pagina doi.

Din acest motiv, se recomanda colaborarea cu o echipa specializata si cu experienta, care sa implementeze cele mai bune tehnici de optimizare SEO pentru ca rezultatele sa fie cat mai buna. Un site aflat in primele trei pozitii va atrage cel mai mare numar de vizitatori, in timp ce un site de pe pagina doi preia doar 15% in timp ce pagina trei ar putea castiga 5% din vizitatori.

Despre paginile 4, 5 si pana la ultima nu se poate spune cu exactitate pentru ca posibilitatea ca un utilizator sa navigheze atat de adanc este extrem de redusa

Parteneri