Nicușor Dan nu poate prelua funcţia de primar al Capitalei. Firea e pe scaun şi nu vrea să plece. 52 de pesediști l-au dat în judecată

 

„După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția” scrie Nicușor Dan care a anunțat că nu va putea prelua încă mandatul de primar general. Mandatul i-a fost contestat de 52 de persoane, majoritatea foști și actuali consilieri PSD.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.Oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat”, a spus Nicușor Dan.

Distribuie prietenilor

Depunerea jurământului urma să aibă loc de 16 octombrie, dar procesele amână momentul pentru ca oamenii Gabrielei Firea să aibă timp ”să mai  șteargă din urme”. Că bucureștenii stau în frig nu e pe agenda PSD, mai scrie primarul general ales.

Procesele vor fi cumulate și judecate toate de Tribunalul București la începutul săptămânii viitoare, conform unui anunț oficial.

D. Dumitru, AMPress