AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Democratul Joseph Biden se detașează tot mai clar în câștigător al cursei pentru Casa Albă

Democratul Joseph Biden se detașează tot mai clar  în câștigător, cu toate că actualul președinte Trump îi ațâță pe americani să se revolte împotriva ”furtului de voturi”. E singura carte pe care o mai joacă președintele căruia îi fuge Biroul Oval de sub picioare.

Candidatul Partidului Democrat a îndemnat  vineri seară americanii la calm. Chiar și în statele unde Trump se credea învingător, e perdant, numărarea și renumărarea voturilor arătând că Biden e în frunte..

” Vom câştiga această cursă electorală. Priviţi ce s-a întâmplat. Acum 24 de ore, eram în urmă în statul Georgia, acum avem avans şi vom câştiga acest stat. Acum 24 de ore, eram în urmă în Pennsylvania şi vom câştiga în Pennsylvania. Avem avans, vom câştiga în Arizona, vom câştiga în Nevada, ne-am dublat avansul în Nevada”, a declarat Joseph Biden, într-un discurs la Wilminton, Delaware.

“Suntem pe cale să depăşim 300 de voturi ale Colegiului electoral federal. Şi priviţi cifrele la nivel naţional. Vom câştiga această cursă cu o majoritate clară, cu naţiunea care ne susţine. Poate că suntem oponenţi, dar nu suntem inamici. Suntem americani. Nu am fost niciodată mai optimist în legătură cu viitorul acestei naţiuni. Nu există niciun motiv pentru care să nu putem deţine controlul în secolul 21. Trebuie doar să ne amintim cine suntem”, a spus Biden, arătând că nu doar Trump vrea o Americă puternică, ci și el, ca toți americanii. Acest  ”Trebuie doar să ne amintim cine suntem” este adresat și lumii întregi care trebuie să înțeleagă democrația dar și supremația americană.

D. Dumitru, AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!