AM Press Logo
Muzeul Pietrei

România va dona Republicii Moldova 100.000 de doze de vaccin. Președintele Maia Sandu: Suntem profund recunoscători

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România va dona Republicii Moldova şi Ucrainei câte 100.000 de doze de vaccin anti Covid AstraZeneca.

“În şedinţa de guvern de astăzi (miercuri, n.r.) am aprobat un proiect de hotărâre de guvern prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova şi am pregătit şi detaliile pentru a dona 100.000 de doze de vaccin în Ucraina. Începând de săptămâna aceasta, cred că mai era doar o semnătură, dar de săptămâna aceasta putem să şi vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova, 200.000 de doze lunar, aceasta a fost discuţia cu Republica Moldova”, a spus Cîţu.

Miercuri, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de mulțumire autorităților române pentru ajutorul acodat, îndemnând totodată cetățenii moldoveni să se vaccineze.

„O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova prin revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet domnului Președinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri.
Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune”, a scris Maia Sandu, pe pagina de facebook.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!