• Home
  • Prima
  • Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, e de părere că Dăncilă nu aduce valoarea adăugată BNR

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, e de părere că Dăncilă nu aduce valoarea adăugată BNR

cristian diaconescu 2

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, la Brăila, că nu cunoaşte motivele pentru care guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a numit-o consilier pe Viorica Dăncilă şi că, din punctul său de vedere, fostul premier PSD nu are „o deschidere internaţională”.

„Nu cunosc care sunt criteriile pe care domnul guvernator Isărescu, un om cu contacte internaţionale foarte serioase, le-a avut în vedere când a numit-o consilier. Probabil multe cazuri de acest gen. Am mai fost întrebat dacă dânsa are deschiderea internaţională, pentru că domnul Vasilescu (Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, n.r.) a spus la un moment dat că acesta ar fi fost argumentul. Eu, din câte ştiu, doamna Dăncilă nu are niciun fel de deschidere internaţională de natură să genereze o valoare adăugată în plan internaţional pentru Banca Naţională”, a declarat Diaconescu.

Fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă a fost angajată consultant la BNR în cadrul Departamentului pentru economia verde, iar fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu va fi unul dintre consultanţii care se vor ocupa de geopolitică, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.

Parteneri