• Home
  • Prima
  • Studentă de 19 ani, cu șanse zero, şi-a revenit din comă. Medic: «Este dovada vie a faptului că minunile există!»

Studentă de 19 ani, cu șanse zero, şi-a revenit din comă. Medic: «Este dovada vie a faptului că minunile există!»

La finalul lunii aprilie, Maria Marici, o tânără studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iaşi, în vârstă de 19 ani, a fost operată de urgenţă pe creier de o tumoră extrem de rară, o tumoră de gradul III la nivelul trunchiului cerebral, aflată între creier şi măduvă..

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au descoperit că avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă, un chist tumoral de 4 centimetri, un tip de tumoră extrem de rar.

”Am intrat cu ea în sală pe baza unui examen la computerul tomograf. Bănuiam ce are, dar nu am putut face RMN din cauză că tânăra avea un aparat dentar. Operația a decurs bine.

Starea ei este stabilă acum. Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani”, a spus mediat după operație neurochirurgul Lucian Eva.

Tânăra a stat două luni în comă, iar medicii nu i-au dat prea multe şanse.

Echipa medicală condusă de către Doctor în Neurochirurgie, Şef Lucrări, dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ”Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a reuşit să o readucă la viaţă pe Maria, iar astăzi tânăra a revenit la condiţii de normalitate, participând chiar şi la cursurile Facultăţii de Stomatologie din Iaşi.

Medicii spun că recuperarea Mariei este o adevărată minune.

Mai mult pe 3dots.ro

Parteneri