• Home
  • Prima
  • Clima a înnebunit sau lumea? Siberia, una dintre cele mai reci regiuni de pe glob, cuprinsă de sute de incendii

Clima a înnebunit sau lumea? Siberia, una dintre cele mai reci regiuni de pe glob, cuprinsă de sute de incendii

Pentru stingerea incendiilor din Siberia au fost declanșate ploi artificiale
Temperaturi de până la 39 de grade Celsius în Arctica
Căldura excesivă grăbește topirea permafrostului, din care se degajă niveluri record de gaze cu efect de seră
Sute de incendii au cuprins Iacuția (Republica Saha), cea mai mare și mai rece regiune din Federația Rusă. Pădurile și natura din această regiune, care este una dintre cele mai izolate din lume, sunt distruse de flăcări iar topirea stratului de permafrost este accelerată. Oamenii fac un apel disperat la autorități și președintele Vladimir Putin pentru a interveni în zonele unde fumul înecăcios a cuprins localități siberiene.

Aproape 300 de incendii separate au izbucnit în Siberia pe o suprafață de 12.140 de km pătrați, însă doar jumătate dintre acestea sunt gestionate de autorități, deoarece pun în pericol vieți omenești. Celelalte sunt necontrolate, transmite The Siberian Times.

În total sunt 800.000 de hectare de pădure care au luat foc, potrivit The Guardian.

Incendii majore au avut loc în jurul Drumului Oaselor, o șosea construită de victimele represiunii erei sovietice între Iakutsk – capitala regiunii și orașul cu cele mai scăzute temperaturi din lume – și portul Magadan.

Un video surprins de pe o ambarcațiune de croazieră aflată pe cel mai mare râu din regiune, Lena, arată amploarea înfricoșătoare a flăcărilor.

Mai mult pe DIGI24.ro

Parteneri