• Home
  • Prima
  • Italia, începând din 6 august, introduce obligativitatea certificatului verde. Adică, vaccin pentru majoritatea peninsularilor

Italia, începând din 6 august, introduce obligativitatea certificatului verde. Adică, vaccin pentru majoritatea peninsularilor

corona la gura

Italia, începând din 6 august, introduce obligativitatea certificatului verde. Adică, vaccin pentru majoritatea peninsularilor, un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise precum cluburile şi restaurantele, a anunțat joi seară guvernul condus de Mario Draghi. Așa numitul „permis verde” va fi necesar și pentru accesul la piscine, săli de sport sau cinematografe.

”Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase”, a explicat premierul în cadrul unei conferinţe de presă la Palazzo Chigi, sediul guvernului din Roma, la încheierea consiliului de miniştri care a aprobat această măsură.

În afară de cluburi şi restaurante, acest permis va fi necesar pentru a intra la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi în sălile de jocuri.

Permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare. Cluburile de noapte vor rămâne închise până la o nouă notificare, dar acest sector va beneficia de ajutor public.

Permisul de sănătate, denumit ”permisul verde” în peninsulă, poate fi eliberat de la prima doză de vaccin, dar şi persoanelor vindecate de Covid şi celor care au un test negativ în ultimele 48 de ore.

Adoptarea permisului de sănătate a făcut obiectul unor tensiuni în cadrul majorităţii guvernamentale, liderul Ligii (extrema dreaptă) Matteo Salvini avertizând în special împotriva unor ”opţiuni draconice, improvizate şi nemăsurate care îi privează pe majoritatea italienilor de dreptul la muncă şi la libertatea de mişcare”.

Italia înregistrează în fiecare zi câteva mii de noi cazuri şi puţine decese, dar tendinţa de bază este în creştere. Joi, în Italia au fost înregistrate 5.057 de cazuri, în timp ce nu s-a depăşit pragul de 5.000 de noi cazuri în 24 de ore de la 21 mai.

”Varianta Delta este ameninţătoare, deoarece se răspândeşte mai repede decât celelalte variante”, a avertizat premierul Mario Draghi. ”Îi invit pe toţi italienii să se vaccineze şi să o facă imediat”, a afirmat el, salutând faptul că ”mai mult de jumătate dintre italieni au finalizat programul de vaccinare”, scrie DIGI24.ro

Parteneri