AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul de Interne: Sufleteşte îl înţeleg pe orice român care vrea să fie de sărbători acasă. Nu înţeleg însă de ce vine, ştiind că nu este vaccinat

 

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat duminică seară că, în ultimele 24 de ore, aproximativ 13.000 de români au intrat în ţară şi nu sunt vaccinaţi, nu au test PCR şi au intrat în carantină. El a transmis că orice nerespectare a deciziei de carantinare înseamnă infracţiune şi dosar penal.

Lucian Bode a declarat duminică seară, la postul B1 TV, că în ultimele 24 de ore cel puțin 120.000 de persoane au intrat în România, iar 80.000 din aceştia au făcut-o prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, relatează News.ro, potrivit hotnews.ro.

„În ultimele 24 de ore monitorizate au tranzitat frontiera peste 170.000 de oameni. Din aceştia 120.000 pe sensul de intrare. Din cei 120.000, aproximativ 80.000 au intrat prin cele 26 de puncte de trecere a frontierei pe relaţia România – Ungaria. Noi în cele 12 puncte de trecere a frontierei internaţionale avem toate fluxurile funcţionale, şi vorbesc de 52 de artere cu tot ceea ce înseamnă arteră funcţională, cu staţii echipate cu tablete, acele tablete le folosesc poliţiştii de frontieră pentru a verifica documentele de călătorie, mergând spre autoturisme, nefiind obligaţi să vină și să iasă din autoturism”, a afirmat Bode.

El a precizat că din cei 120.000 de români intraţi în ţară în ultimele 24 de ore, aproximativ 13.000 nu erau vaccinaţi şi nici nu aveau test PCR.
„Când intră în frontieră, la Nădlac sunt două artere din cele zece dedicate celor care nu au vaccin, care nu au test PCR şi care nu fac dovada că au trecut prin boală. Din cei 120.000 de români care au intrat în ultimele 24 de ore în România, 12.800, aproape 13.000 nu au avut nici test, nici vaccin, nici nu au putut face dovada că au trecut prin boală. În consecinţă, angajaţii DSP au procedat la întocmirea dosarului de carantinare”, a explicat ministrul de Interne.

Acesta a mai spus că nu înţelege de ce cetăţenii vin acasă fără să aibă un test PCR, în condiţiile în care pentru a reveni în ţările unde lucrează vor face un asemenea test.

„Sufleteşte îl înţeleg pe orice român care vrea să fie de sărbători acasă. Nu înţeleg însă de ce vine, ştiind că nu este vaccinat şi vine din zonă roşie, nu are nici testul PCR făcut şi vine în frontieră şi se miră că este trimis în carantină. (…) Când se vor întoarce la locul de muncă din Londra şi ei au obligaţia să aibă testul PCR făcut, îşi vor face testul cu siguranţă. Acest lucru nu îl înţeleg, cum poţi să vii cu zecile de mii de persoane care vor intra în România şi care obligatoriu trebuie să intre în izolare, în carantină”, a mai afirmat Bode.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!