• Home
  • Prima
  • Ministerul bulgar de Externe le cere cetățenilor bulgari să părăsească teritoriul moldovean cu orice mijloace de transport disponibile

Ministerul bulgar de Externe le cere cetățenilor bulgari să părăsească teritoriul moldovean cu orice mijloace de transport disponibile

transnistria

Ministerul bulgar de Externe le-a cerut joi bulgarilor să nu călătorească în Republica Moldova, din cauza ”situaţiei complicate” din această ţară, iar cetăţenilor bulgari care se află pe teritoriul moldovean să-l părăsească cu orice mijloace de transport disponibile, relatează site-ul Sofia Globe, citat de news.ro.

”Având în vedere situaţia complicată înăuntrul şi în jurul Republicii Moldova, le cerem compatrioţilor noştri să se abţină de la orice călătorie în această ţară”, anunţă Ministerul bulgar de Externe pe site.

”Îi îndemnăm pe cetăţenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să ia măsuri şi să părăsească ţara cu vehicule disponibile în prezent”, adaugă ministerul.

”Le recomandăm tuturor compatrioţilor noştri care îşi au reşedinţa temporar sau permanent în Republica Moldova să se înregistreze la serviciul «Călătoresc în», pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria”, recomandă Sofia.

Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, Andrei Riabkov, nu excludea marţi, potrivit cotidianului britanic The Guardian, ca regiunea separatistă moldoveană Transnistria să fie implicată în Războiul rus din Ucraina.

Riabkov a făcut aceste declaraţii în urma unei serii de incidente, inclusiv explozii, în enclava separatistă Transmistria, în urma cărora preşedinta moldoveană Maia Sandu a convocat marţi o şedinţă a Consiliului Suprem moldovean al Securităţii.

Parteneri