49 de decese în România. Epidemia ignorată din cauza coronavirusului

 

Epidemia împotriva căreia poți lua măsuri concrete de prevenție este ignorată din cauza coronavirusului, chiar dacă există 49 de decese.

Două noi decese provocate de gripă au fost confirmate, luni, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit specialiştilor, numărul total al victimelor virusului gripal a urcat astfel la 49 de persoane.

Ultimele două persoane care au murit de gripă sunt doi bărbaţi – unul de 75 de ani din judeţul Harghita, iar celălalt de 69 de ani din Ilfov, ambii conformaţi cu virus de tip A.

Cei doi bărbaţi aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte că măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare – sunt „esenţiale” pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicaţiei şi consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa.

„Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenţie şi se recomandă, în continuare, vaccinarea antigripală”, a adăugat sursa citată.

Doctorul zilei.ro