5 semne că ar trebui să faci o vizită medicului dentist

5 semne ca ar trebui sa faci o vizita medicului dentist scaled 1

În mod normal un om fără probleme la nivelul dinților ar trebui să calce pragul unui cabinet medical o dată la 6 luni. De ce? Pentru un control de rutină și un detartraj. Acestea sunt proceduri care ajută la prevenirea unor probleme mai serioase la nivelul danturii, care ar necesita intervenții complicate. Desigur vizita la dentist se poate face și voluntar atunci când îți dorești o schimbare la nivelul estetic al zâmbetului tău, mai precis dacă vrei o albire sau dacă ai anumite probleme ereditare (cum ar fi strungăreață). 

Vezi aici cele 5 semne care îți arată că ar trebui să mergi la un control stomatologic:

  • Observi depuneri de tartru pe dinți 

Depunerile de tartru sunt un semn clar că ar trebui să faci o vizită la cabinetul medicului stomatolog. Acele depuneri de pe dinți care au un aspect de piatră se formează în timp datorită diferitelor alimente, dar și ca rezultat al unei igiene dentare precare. 

  • Inflamarea gingiilor 

Gingiile pot fi inflamate din mai multe considerente. Dar  dacă observi sângerări constante la fiecare periaj dentar este un semn clar că ar trebui să mergi la un control pentru a depista care este cauza. Dacă ignori pentru mult timp anumite probleme s-ar putea ca acestea să se agraveze și să apară diverse complicații. Astfel că trebuie să mergi din timp să vezi care sunt cauzele și să le tratezi. 

  • Ai sensibilitate dentara 

Dacă întâmpini disconfort repetat atunci când consumi alimentele foarte reci sau foarte calde, atunci ar trebui să-ți pui niște semne de întrebare. O altă situație în care poate apărea disconfortul dentar este aceea în care consumi alimente crocante sau cu o suprafață dură. În oricare din aceste situații ar trebui să faci o verificare de rutină. S-ar putea să descoperi că ai o carie ascunsă sau poate e nevoie de un implant dentar. Un exemplu de clinică care are o paletă largă de servicii efectuate la cele mai înalte standarde este Ciso Medical. 

  • Modificarea felului în care arată suprafața anumitor dinți 

Dacă vezi anumite pete pe dinți, mai ales dacă au fost plombați sau vorbim de fațete dentare, este clar că există o problemă care ar trebui rezolvată. Este posibil să fie vorba chiar de o infecție la nivelul canalelor dentare sau poate pur și simplu o decolorare provocată de anumite alimente consumate constant care atacă suprafața smalțului dentar, cum ar fi cafeaua. 

  • Apariția unor leziuni la nivel bucal 

Fie că observi niște leziuni la nivelul obrajilor sau pe gingii, ambele pot fi niște semne de întrebare legate de sănătatea dentiției tale. Desigur nu orice leziune reprezintă și un motiv de alarmare, dacă este o situație singulară care se vindecă rapid și nu mai apar și altele în decursul a câteva săptămâni, atunci poate ar trebui doar să menționezi acest aspect la următoarea vizită de rutină programată la medicul tău dentist. 

Așadar, dacă ai vreunul dintre cele 5 simptome de mai sus ar fi cazul să mergi la un specialist pentru a vedea dacă există anumite probleme, până ca ele să se agraveze și să implice niște resurse, atât de timp cât și financiare, mai ridicate. 

Sursă foto: unsplash.com

Parteneri