AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cel puțin 21 de persoane au murit după ce un autocar a căzut de pe un pod, în Italia

Foto - twitter

 

Cel puțin 21 de persoane au murit după ce un autocar a căzut de pe un pod, apoi a luat foc, în Veneția, potrivit France 24, citat de gandul.ro.
Ministerul român de Externe a transmis, marți noapte, că nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea unor cetățeni români, după accidentul produs în Veneția.

Reprezentații oficiului consular mențin contactul cu autoritățile locale italiene, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în funcție de solicitări, conform competențelor legale. Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară, precizează MAE.

Primarul orașului, Luigi Brugnaro, a confirmat că sunt „numeroase victime”.

„O tragedie uriașă a lovit comunitatea noastră în această seară”, a scris el pe Facebook. Brugnaro a adăugat că scena accidentului este „apocaliptică”.

Printre persoanele decedate se numără doi copii, potrivit lui Luca Zaia, președintele Regiunii Veneto. Totodată, 12 persoane sunt rănite.

Victimele sunt de mai multe naționalități, transmite Agenzianova.com. Potrivit unor alte surse, ar fi vorba de turiști din Europa de Est, dar și de angajați care se întorceau acasă de la locurile de muncă.

Incidentul s-a întâmplat puțin după ora 20:00, iar autocarul a căzut de la o înălțime de aproximativ 10 metri, potrivit lui Zaia.

Accidentul s-a petrecut pe podul care leagă fracțiunile Mestre și Marghera. Vehiculul a căzut în apropierea unor linii de cale ferată.

Cauzele tragediei nu sunt cunoscute.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!