AM Press Logo
Muzeul Pietrei

6 mai, Ziua Internațională a Râsului

Ziua Internaţională a Râsului, din prima duminică a lunii mai, reaminteşte tuturor importanţa râsului în viaţa noastră.
Asociat cu sănătatea, starea de bine şi longevitatea, râsul este cel mai bun medicament pentru trup şi pentru suflet, recomandat tuturor şi în orice cantitate. Efectele sale sunt certificate de istorie şi de Gelotologie, ştiinţa râsului, care-l recomandă ca terapie, aplicată în cabinetele medicale sau în cluburile de Râs din întreaga lume.
Ha-ha, ho-ho sau hi-hi
Aceste silabe fac parte din limbajul uman universal, sunt utilizate şi recunoscute în orice cultură şi leagă oamenii, râsul fiind un comportament instinctiv, programat genetic. Este contagios şi se răspândeşte ca un virus, fiind foarte dificil de controlat conştient, şi se produce de 30 de ori mai frecvent în situaţii sociale decât în solitudine.
Râsul dă o stare de bine, sporeşte capacitatea de concentrare şi rezistenţa la efort, îmbunătăţeşte relaţiile cu cei din jur şi creşte încrederea în propria persoană.
Sunt beneficii constatate şi de dr. Madan Kataria din Mumbai, India, şi publicate în articolul Laughter-the Best Medicine, Râsul – cel mai bun medicament, publicat în 1995.
În acelaşi an, doctorul a înfiinţat primul Club de Râs din lume şi a instituit, în prima duminică din mai, Ziua Internaţională a Râsului, sărbătorită astăzi, în Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud, prin evenimente care stârnesc râsul, spectacole cu clovni, picturi pe faţă, prezentări de poveşti, spectacole de teatru de păpuşi, concursuri de baloane şi şedinţe de râs colective.

Sursa – stiri.tvr.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!