• Home
  • Știri
  • Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu președintele Israelului

Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu președintele Israelului

klaus iohannis 1 1

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o convorbire telefonică, vineri, cu președintele Israelului, Isaac Herzog.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cadrul convorbirii, președintele Klaus Iohannis a condamnat încă o dată atacurile teroriste inacceptabile împotriva Israelului și a exprimat regretul că aceste acte violente s-au soldat cu numeroase victime în rândul civililor nevinovați. Cei doi președinți au exprimat, totodată, profundul regret pentru faptul că printre persoanele care și-au pierdut viața se află și doi cetățeni români.

Președintele României l-a asigurat pe Președintele Statului Israel că țara noastră este pregătită să ofere asistență de urgență în orice moment, dacă va fi necesar. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Președintelui Isaac Herzog pentru sprijinul oferit de autoritățile israeliene cetățenilor români, în special în ceea ce privește repatrierea, până în prezent, în condiții de siguranță a 2162 de cetățeni români.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis omologului său că România se bazează în continuare pe sprijinul valoros al Israelului în ceea ce privește asistența acordată cetățenilor români în aceste vremuri foarte dificile nu doar pentru Orientul Mijlociu, ci pentru întreaga lume.

Parteneri