• Home
  • Știri
  • 92 de migranţi, găsiţi dezbrăcaţi la graniţa dintre Grecia şi Turcia

92 de migranţi, găsiţi dezbrăcaţi la graniţa dintre Grecia şi Turcia

migranti dezbracati

Agenţia ONU pentru refugiaţi a declarat că este „profund îngrijorată” de descoperirea a 92 de migranţi dezbrăcaţi la graniţa dintre Grecia şi Turcia şi a cerut o anchetă în acest caz, informează BBC, potrivit Mediafax.

Cele două ţări s-au acuzat reciproc pentru situaţia dificilă a celor 92 de migranţi. Grecia a dat vina pe Turcia, spunând că „comportamentul” acesteia este o „ruşine pentru civilizaţie”.

Turcia a negat că i-a trimis pe bărbaţi peste râul Evros şi şi-a acuzat vecinul de „cruzime”.

În timp ce cele două părţi se învinovăţeau reciproc, agenţia pentru refugiaţi a Naţiunilor Unite a cerut o anchetă şi s-a declarat „profund afectată de rapoartele şi imaginile şocante”: „Condamnăm orice tratament crud şi degradant şi solicităm o anchetă completă”.

Poliţia greacă a declarat că i-a salvat vineri pe cei 92 de bărbaţi care au fost descoperiţi dezbrăcaţi, iar unii cu răni, în apropierea graniţei sale nordice cu Turcia. Autorităţile greceşti au declarat că bărbaţii au primit imediat îmbrăcăminte, hrană şi primul ajutor.

Nu a fost clar cum şi de ce bărbaţii îşi pierduseră hainele.
Frontex a declarat că bărbaţii erau în principal din Afganistan şi Siria şi că ofiţerul pentru drepturi fundamentale al organizaţiei a fost informat despre o potenţială încălcare a drepturilor.

Parteneri