A început ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului

La Catedrala Mânturii Neamului se desfăloară ceremonia de sfințire. La eveniment participă Patriarhul Daniel, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și credincioși veniți din toate colțurile țării.
Ceremonia a început cu Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina în Catedrala Națională, urmată de Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale. La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfințire.
Sfânta Liturghie va începe la ora 10.30 şi va fi săvârșită în interiorul Catedralei Naționale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mânăa Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și racla cu moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale pentru a fi cinstite de către credincioși, după închinarea acestora în Sfântul Altar.
Credincioşii care participă la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale sunt pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde pot urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali.
După finalul Sfintei Liturghii, toți credincioșii pelerini ortodocși vor avea acces în Catedrală, atât în ziua sfințirii (25 noiembrie), cât și în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfințirii”), având posibilitatea să se închine în Sfântul Altar, nou sfințit.
În seara zilei de duminică, 25 noiembrie 2018, începând cu ora 18.30, va avea loc un Concert extraordinar, la Sala Palatului, organizat de Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române.

Sursa: Antena 3