• Home
  • Prima
  • A început, oficial, campania electorală pentru alegerile europarlamentare

A început, oficial, campania electorală pentru alegerile europarlamentare

vot 4

Oficial, campania electorală pentru alegerile europarlamentare a început sâmbătă, urmând a se încheia pe 25 mai, la ora 7.00. Neoficial, campania a început de mai bine de o lună, partidele politice împânzind ţara cu bannere şi afişe electorale.

Peste 18.949.141 de alegători vor fi așteptați la urne, în data de 26 mai. În cursa pentru europarlamentare s-au înscris 13 formaţiuni politice şi trei independenţi.

În ţară sunt organizate 1.269 de secţii de vot, iar în diaspora 441 de secţii.

Cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua de referinţă inclusiv, au dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European.

Alegătorii comunitari care în ziua de referinţă se află în străinătate votează pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European numai dacă se regăsesc în tabelul întocmit de Autoritatea Electorală Permanentă, care cuprinde alegătorii comunitari înscrişi în listele electorale speciale.

Nu pot vota pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European cetăţenii români care sunt înscrişi în listele electorale ale altor state membre. Aceştia pot vota doar listele/candidaţii din statul respectiv.

AMPress

Parteneri