A murit preotul Mihai Negrea, cel care a fost tată pentru zeci de copii orfani

Preotul din Suceava, cel care a crescut peste 100 de orfani, a fost înmormântat.
Mihai Negrea a fost preot militar în Afganistan, o experienţă care l-a făcut să preţuiască mai mult viaţa şi să-şi dorească să-i ajute pe cei din jur.
În 2006, a ajuns la Podu Coşnei. S-a ocupat de mănăstirea din localitate. Era o ruină când a luat-o în primire. Greu, şi cu ajutorul localnicilor, preotul Negrea a construit aici un cămin pentru copii abandonaţi. Şi a reuşit să schimbe destinele a 100 de micuţi.
Părintele Mihai era ca un tată pentru cei pe care îi avea în grijă. Chiar dacă preotul s-a stins, din inimile celor pe care i-a ajutat nu va pieri niciodată.
Preotul a închis ochii pentru totdeauna, cu câteva zile înainte să împlinească 65 de ani. Era grav bolnav de ceva vreme. Dar a luptat până în ultima clipă pentru ca soarta copiilor nevoiaşi să fie mai bună. A fost sfătuitorul celor care o apucaseră pe căi greşite. Pe mulţi i-a salvat şi oamenii nu au uitat.
Soarta mănăstirii şi a copiilor din Centrul de Asistenţă Socială înfiinţat de părintele Negrea la Podu Coşnei va fi hotărâtă de Arhiepiscopia Sucevei.

Sursa – stiri.tvr.ro