A murit Tina Turner

tina turner

Tina Turner – una dintre marile vocaliste și cele mai carismatice interprete ale rock-ului – a murit la vârsta de 83 de ani.

Într-o declarație, purtătorul ei de cuvânt a spus: „Tina Turner, „Regina rock ‘n’ roll-ului”, a murit în pace astăzi (miercuri, n.r), la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

„Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat.”

Turner suferise de o stare de sănătate precară în ultimii ani, fiind diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 și fiind supusă unui transplant de rinichi în 2017.

Vedeta de origine americană a fost una dintre marile cântărețe rock, cunoscută pentru prezența sa electrică pe scenă și pentru o serie de hituri, printre care The Best, Proud Mary, Private Dancer și What’s Love Got to Do With It.

Printre primii care i-au adus un omagiu s-au numărat Bryan Adams, Casa Albă și Simply Red.

A devenit celebră în anii 1960, alături de fostul soț Ike Turner, având în repertoriul lor piesa clasică River Deep, Mountain High.

Abuzurile domestice la care a fost supusă de Ike – și lupta ei îndelungată pentru a se elibera – au fost documentate într-un film hollywoodian din 1993, cu Angela Bassett în rolul principal, care a câștigat trei premii Oscar.

Povestea vieții lui Turner a fost, de asemenea, imortalizată într-un spectacol popular din West End, care încă se mai joacă.

Sursa – doctorulzilei.ro

Parteneri