AM Press Logo
Muzeul Pietrei

A murit Val Andreescu, distins jurnalist, poet, și prozator din Vaslui

Val Andreescu, un distins jurnalist, poet, și prozator din Vaslui, a trecut în neființă după o lungă luptă cu problemele de sănătate. Familia sa a împărtășit vestea dureroasă pe rețelele sociale, exprimându-și adâncul regret și iubirea eternă: „Ai fost tată, ai fost prieten, ai știut să îmi oferi un loc în inima ta într-un mod unic. Te-am iubit, te iubesc și te voi iubi mereu. Odihnește-te în pace! Suntem convinși că ne vei păzi și te vei ruga pentru noi de acolo de sus, dragul nostru.” În zilele premergătoare trecerii sale în eternitate, Val Andreescu a lăsat un mesaj emoționant pentru a fi publicat postum, oferind lumii ultima sa epigramă și invitația la o rugăciune comemorativă, potrivit România FM.

Acesta și-a luat rămas bun într-un mod caracteristic, printr-o epigramă profundă care reflectă principiile sale de viață: „Un om cu principii: ,,-Hai, că soarta ți-a murit! / -Stai, să termin de cosit! / -Nu-înțeleg… reacția?! / -Munc-apoi… distracția!”. Aceasta reprezintă esența mesajului său final, o invitație la reflecție și rugăciune în memoria sa, începând cu 15 martie 2024, la Capela Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui. Înmormântarea urma să aibă loc în satul său natal, Poiana Alexei, alături de părinții săi.

Despre Val Andreescu, profesorul D. V. Marin, cu care a colaborat timp de un deceniu la Meridianul Cultural Românesc, a spus: „Val a fost un personaj de legendă”. La aproape 75 de ani, Val Andreescu a lăsat în urmă o moștenire remarcabilă în domeniile jurnalismului, poeziei și prozei. Profesorul Marin îi aduce un omagiu vibrant în cartea „111 valori naționale pentru Vaslui”, subliniind contribuțiile și caracterul excepțional al lui Val. Descrierea detaliată a vieții și operei sale reflectă pierderea imensă suferită de comunitatea culturală și de presa din Vaslui.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!