• Home
  • Prima
  • A patra zi de război. Kievul, fără lumină: „Rusia ne va lovi cu tot ce are”. Un număr de bănci rusești vor fi scoase din SWIFT

A patra zi de război. Kievul, fără lumină: „Rusia ne va lovi cu tot ce are”. Un număr de bănci rusești vor fi scoase din SWIFT

razboi ziua 4

În cea de-a patra zi de război, ucrainenii opun eroic rezistență în Kiev, Harkov, Mykolaiv și în est, unde ofensiva a fost respinsă, potrivit datelor de sâmbătă seară.

Ora 01.05: Kievul este fără lumină. O centrală electrică ar fi fost bombardată. Toate luminile sunt stinse în capitala Ucrainei, unde se aud focuri de armă. Bombele cad continuu în Kiev. Martori din Ucraina spun că ar fi cel mai mare atac de până acum. Oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească în buncăre, subsoluri, la metrou. Și Harkov, al doilea mare oraș al Ucrainei,  este atacat masiv de ruși. Și aici luminile sunt stinse. Poate fi o mișcare tactică a armatei ucrainene.

Ora 01:25: Incendiu uriaș în orașul Vasilkov. Un mare depozit petrolier al Kievului a fost lovit de o rachetă.

Între timp, cancelariile occidentale au găsit acordul și au anunțat prin președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scoaterea unui număr de bănci rusești din sistemul SWIFT. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite se pregătește pentru o reuniune de urgență care va avea loc luni.

Vor fi înghețate bunurile Băncii Centrale Ruse.

Oligarhii ruși vor fi împiedicați să își folosească rezervele financiare pe piețele europene.

„Putin a pornit pe o cale care țintește să distrugă Ucraina. Dar ceea ce face este să distrugă viitorul propriei țări”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit stiri.tvr.ro.

Cu puțin timp înainte de a păși în a patra zi a invaziei forțelor militare rusești în Ucraina, au apărut informații și avertizări în privința unui atac masiv asupra Kievului.

„Rusia ne va lovi cu tot ce are”, a fost avertismentul care a circulat pe rețelele de socializare, conform stiri.tvr.ro.
Se semnalează bombardamente în partea de sud-est a orașului.

Parteneri