• Home
  • Prima
  • A treia zi de război în Ucraina: 3500 de soldați ruși uciși și 200 de prizonieri

A treia zi de război în Ucraina: 3500 de soldați ruși uciși și 200 de prizonieri

razboi ucraina rusia

În cea de-a treia zi de război, în Kiev se aud în continuare focuri de armă și explozii. Sâmbătă dimineață, un bloc de 15 etaje, dintr-o zonă rezidențială din centrul Capitalei, a fost lovit de o rachetă. Deocamdată nu se știu detalii, dacă există victime. Cei mai mulți locuitori au părăsit zona și s-au adăpostit la metrou, și în alte locuri considerate sigure.

Forțele ruse amenință capitala dinspre vest și est. Se dau lupte și în sud, unde un avion rusesc de transport militar a fost doborât. Un convoi de vehicule militare a fost pus în mișcare din Belarus spre Ucraina.

Forțele armate ucrainene spun că atacatorii ruși nu au cucerit niciun oraș peste noapte. „Kievul este curățat de rămășițele sabotorilor Mulțumesc apărătorilor curajoși ai Ucrainei!”, transmit Forțele armate ucrainene.

Armata ucraineană a estimat pierderile pe care le-a provocat armatei ruse: 14 avioane, 8 elicoptere, 102 tancuri, 3500 de soldați ruși uciși și 200 de prizonieri.

Actualizare 9.38: Sunt evacuați oameni din blocul lovit de rachetă, sâmbătă dimineață. Până acum nu sunt persoane decedate, sunt doar răniți. Sunt oameni prinși sub dărâmături. Armata rusă susține că a vizat doar ținte militare.

AMPress

Parteneri