Actorul Alec Baldwin, după ce a împușcat mortal o femeie pe platoul de filmare: „Sunt distrus”

Directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, și-a pierdut viața, după ce actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită, iar regizorul Joel Souza, de 48 de ani, a fost rănit și a ajuns la spital.

„Sunt distrus. Nu există cuvinte care să arate cât de mari sunt șocul și tristețea care m-au copleșit după tragicul accident în urma căruia a murit Halyna Hutchins, soție, mamă și o atât de apreciată colegă”, a scris Alec Baldwin, pe Twitter, potrivit libertatea.ro.

„Cooperez pe deplin cu poliția pentru a determina modul în care s-a produs această tragedie și țin legătura cu soțul Halynei, oferindu-i sprijinul pentru el și familia sa. Inima mea este frântă, sunt alături de soțul ei, de fiul lor și de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a mai transmis Baldwin.

Distribuie prietenilor

Autoritățile au confirmat că Baldwin a acționat arma care a ucis-o pe directoarea de imagine a filmului său, Halyna Hutchins, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza în platoul din New Mexico. Tragicul incident de la filmările pentru „Rust” nu e unic în cinematografie – e rar, dar nu unic: în 1993, Brandon Lee, fiul lui Bruce Lee, a murit la fel, împușcat cu un pistol de recuzită, pe platoul de filmare de la „The Crow/Corbul”. Avea doar 28 de ani.

Potrivit libertatea.ro, CNN scrie că și armele de recuzită pot fi mortale, dacă se trage de aproape și amintește că, în 1984, actorul John-Eric Hexum a murit pe platoul de filmare de la „Cover Up: Golden Opportunity”, după ce și-a pus un astfel de pistol la tâmplă și a apăsat pe trăgaci.