Actriţa Maia Morgenstern a primit un email semnat de „partidul AUR” în care este ameninţată cu moarte şi incendierea Tetrului Evreiesc

 

Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea şi incendirea Tetrului Evreiesc de  Stat, chiar de de sărbătoarea Pesah: «Are zilele numărate! O să dau foc teatrului» scrie un individ în scrisoarea pe care actriţa a publicat-o pe Facebook. Numeloe individului este Andrei Illarie, dar AUR contestă că ar fi membru al său.

Președintele AUR, George Simion, condamnă amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și se dezice de acestea. El a transmis un comunicat de presă prin care se dezice categoric de acele afirmații și laudă actrițapentru meritele sale incontestabile

Distribuie prietenilor

”Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român.

Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate” se scrie în comunicatul AUR.

AMPress