Acum o oră (21,00, ora Americii, 7,00, ora României) s-au încheiat alegerile. Vă așteptăm acasă, frați risipiți în lume

Votul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale s-a încheiat odată cu închiderea ultimelor secţii de votare de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii şi Canada, la ora locală 21:00 (07:00 ora României).

După închiderea urnelor în ţară duminică la ora 21:00, în diaspora votul a continuat până la aceleaşi ore locale, conform fusurilor orare, în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Cuba, Mexic, Peru, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Venezuela.

”Aproape un milion de români, plecați în cei 30 de ani care au trecut de la căderea comunismului, muncesc, iar unii s-au situat definitiv în țări dintre cele mai diverse. Rudele, amintirile, speranțele unora că pot reveni acasă, ”într-o țară ca afară”, insultele îngâmfate și prostești ale politicienilor de la București, i-au făcut să iasă la vot, dovedind că  iubesc și încă le pasă de țara în care s-au născut. Chiar dacă votul lor n-a fost decisiv, lecția lor a fost emoționantă și dureroasă totodată”, spune poetul Lucian Avramescu.

Distribuie prietenilor

”Noi, cei care am rămas acasă nu avem voie să uităm că încă o România trăiește risipită în lume și să le transmitem celor plecați că-i iubim, fiindcă ne sunt veri, frați, colegi de uliță și de școală, iar porțile cu lacăte ruginite ale caselor lor pot fi oricând redeschise de ei, fiindcă prea se lățește singurătatea în România”, mai spune poetul.

D. Dumitru, AMPress