Adina Vălean, aviz favorabil în comisiile parlamentare: Voi pune întreaga mea experiență în sprijinul României

Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european, a fost audiată marţi în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României.

Europarlamentarul a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare, cu 25 de voturi „pentru” şi trei abţineri.

„Sunt puțin emoționată de faptul că mă aflu din nou în Parlamentul României. Politica am început-o tot în Parlamentul național și mi-a fost destul de greu în 2006 să renunț la Parlamentul național. Încă din 2007 reprezint România in Parlamentul European. Am fost vicepreședinte în Parlamentul Euroepan. Toate funcțiile pe care le-am deținut am căutat să promovez inițiative legislative care să aibă relevanță atât pentru țara naostră cât și pentru europeni în general, pentru că, sigur, noi reprezentăm România, dar când mergem în Parlamentul European, reprezentăm interesele tuturor europenilor.

Distribuie prietenilor

Voi pune întreaga mea experiență în următorii cinci ani în sprijinul României. Noul program al CE este foarte ambițios și o Uniune pragmatică, dar una sustenabilă, incluzivă, a valorilor și care să facă față viitorului. Președinele ales al CE își propune să răspundă preocupărilor cetățenilor, pornind de la efectele gazelor de sere, schimbările climatice”, a spus Vălean.

AMPress