Adio! Marele artist NE-A PĂRĂSIT chiar la început de an, după ce a scris urări pe Facebook pentru Sfântul Vasile!

Început trist de an în lumea poeţilor  și realizatorilor de emisiuni radio și tv din România.

Înainte cu doar câteva ore să moară, posta pe pagina sa de Facebook un mesaj cu urări de bine pentru cei care poartă numele Sfântului Vasile:

”Sfântul Vasile cel Mare… Sărbătoriți cu pace și bucurie, atât voi, purtătorii numelui său, cât și cei care vă simțiți aparținători ai credinței creștine! Anul Nou începe atât de frumos cu această sărbătoare. George Mihalcea, Tomis, 1 Ianuarie 2020”.

George Mihalcea, cunoscut poet şi realizator de emisiune, s-a stins pe neașteptate.

Vestea trecerii sale în nefiinţă a fost dată de un prieten său, scriitorul Ancelin Rosetti: „O veste tristă mă zguduie din temelii, şi parcă nici nu-mi vine să cred…Tocmai ce-am aflat că, azi-noapte, a murit poetul George Mihalcea, cel care, dacă vă mai amintiţi, făcea, pe vremuri, la B1tv, emisiunea ”Lumea cărţilor”.
Ne-am cunoscut în urmă cu mulţi ani –şi, din vorbă în vorbă, nici nu ne-am dat seama că trecuse deja cu mult de miezul nopţii. Noapte bună, Poete! …Noapte bună! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis Ancelin Rosetti.

Născut pe 13 martie 1954 la Buzău, George Mihalcea a absolvit Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa şi ulterior a terminat Colegiul Academiei Foreţlor Terestre, din Sibiu. A ales să scrie, iubea poezia, aşa că în 1972 debuta în revista literară Tomis. A realizat emisiuni literare radio şi apoi în televiziune.

A publicat mai multe volume de poezie, dintre care menţionăm: “Numele focului”- colecţia “101 poeme de dragoste”, “Galera cu fluturi”(poezie) – Ed. Cogito, 1997 “Sentiment latin/Sentimento latino” – antologie bilingvă româno-italiană (poeţi români – poeţi napoletani), Societatea Scriitorilor Militari, 2004 „Conferinţa de joi” – volum colectiv de studii şi eseuri cu privire la problemele securităţii internaţionale, Ed. M.A.I, 2004 „Securitatea Privată” – volum colectiv, Ed. Detectiv, 2005 În curs de apariţie: „Sacerdot” (poezie) – Ed. Muzeul Literaturii Române.