Administrația Prezidențială, precizări după ce Klaus Iohannis apare fără mască la reuniunea Consiliului European

Administrația Prezidențială vine cu precizări, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu președintele Klaus Iohannis nepurtând mască la reuniunea Consiliului European, de la Bruxelles.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului.
Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, arată Administraţia Prezidențială.

iohannis cu mascăÎn cele patru zile și patru nopți de negocieri, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a folosit masca de protecție, aşa cum apare în fotografii publicate de Administraţia Prezidenţială, însă au existat şi excepţii.

AMPress