• Home
  • Prima
  • Adrian Mititelu, condamnat la 3 ani de închisoare

Adrian Mititelu, condamnat la 3 ani de închisoare

mititelu

Patronul FC U Craiova, Adrian Mititelu, a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul privind transferul lui Mihai Costea la FCSB. În primă instanță, Mititelu a fost achitat.

Decizia prin care Adrian Mititelu a fost achitat a fost atacată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA Serviciul Teritorial Craiova şi Statul român – ANAF Bucureşti prin DGRFP Craiova, notează stiri.tvr.ro.

Rejudecând, Tribunalul Dolj a dispus schimbarea încadrării juridice și l-a condamnat pe Adrian Marin Mititelu la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie.

Instanța i-a interzis lui Mititelu dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani și dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În același dosar, Gigel Preoteasa, secretar al aceluiaşi club, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, pedeapsa urmând să fie cu suspendare sub supraveghere, şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul instituţiilor stabilite de Primăriei Municipiului Craiova, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Decizia de joi a Tribunalului Dolj este definitivă.

Parteneri