• Home
  • Știri
  • Adrian Năstase: ”Oamenii întotdeauna au spus că votează cu răul cel mai mic, dar nu au spus că votează din rău în mai rău”

Adrian Năstase: ”Oamenii întotdeauna au spus că votează cu răul cel mai mic, dar nu au spus că votează din rău în mai rău”

nastase 4

Ultimul sondaj CURS, care a măsurat intenția de vot a românilor în ce privește partidele politice, a fost comentat de fostul premier Adrian Năstase, care spune că acesta nu este încă relevant.

Adrian Năstase consideră că datele alegerilor din 2024 sunt încă prea departe pentru a putea fi analizată corect intenția de vot, pentru că între timp românii pot fi nemulțumiți de multe dintre deciziile și măsurile luate de clasa politică, astfel că preferințele li se pot schimba pe parcurs.

„Nu cred că sunt relevante deocamdată (rezultatele). Mai avem aproape un an până la alegerile locale, vor fi probabil în septembrie. Va conta foarte mult guvernarea. Sunt atâtea teme delicate. Pensionarii probabil vor fi mulțumiți o vreme, dar încep alte categorii care vor fi nemulțumite. Se vor schimba opțiunile de vot. Probabil va exista o opțiune anti-sistem, probabil că ea se va îndrepta spre o direcție care va fi …Oamenii întotdeauna au spus că votează cu răul cel mai mic, dar nu au spus că votează din rău în mai rău. Practic ceea ce văd în Parlament în momentul de față este de o tristețe extraordinară”, a spus Năstase, potrivit romaniatv.net.

Un sondaj realizat luna aceasta, în București, de CURS arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, 31% dintre alegători ar vota cu PSD. Social-democrații sunt urmați de PNL (16%), USR (15%) și AUR (15%). Dacă, însă, USR ar candida împreună cu PMP și Forța Dreptei, alianța ar ajunge pe locul doi, cu 20%.

Sondajul a fost realizat în București, în perioada 12 – 20 decembrie, pe un eșantion de 1002 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Întrebările au fost puse față-în-față, la domiciliul respondenților. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Parteneri