• Home
  • Știri
  • Adrian Năstase propune concedierea a 25% din bugetari: „E nevoie de măsuri mult mai radicale”

Adrian Năstase propune concedierea a 25% din bugetari: „E nevoie de măsuri mult mai radicale”

nastase 1

Adrian Năstase vine cu o propunere radicală pentru Guvernul Ciucă. Fostul premier afirmă că pentru a se face cu adevărat economii la buget, este nevoie de reducerea cu 25% a numărului bugetarilor.

„În România sunt, în momentul de față, 1,25 milioane de bugetari. Când eu eram premier erau vreo 800.000. Eu cred că o măsură prin care s-ar stabili o reducere cu 25% a bugetarilor ar însemna o economie reală în banii de la buget și o resursă suplimentară pentru zona privată, care chiar produce banii necesari”, a spus Năstase, potrivit antena3.ro.

Potrivit fostului premier o astfel de decizie n-ar fi în favoarea Executivului, dar că „este nevoie de măsuri mult mai radicale”, mai ales că în acest moment cabinetul condus de Nicolae Ciucă se află într-un moment politic favorabil.

„Evident că nu! Părerea mea este că e nevoie de măsuri mult mai radicale dacă vrem să ne mișcăm mai repede. Dacă vorbim despre zona centrală, cei care ies în stradă sunt cei care au fost obișnuiți cu sindicatele, ieșeau pe anumite zone. Sigur, mai este zona profesorilor și cea a medicilor. Dar eu cred că e nevoie de astfel de măsuri și, în condițiile în care și PNL și PSD sunt la guvernare, nefiind nicio șansă ca o astfel de măsură radicală să fie jucată de unul împotriva celuilalt, în perspectiva alegerilor, eu cred că ar trebui luate astfel de măsuri. Am dat un exemplu, sunt multe altele care pot fi luate”, a explicat Adrian Năstase.

Parteneri