AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Adrian Năstase: „PSD e în hibernare. Probabil pentru că aşteaptă să câştige alegerile în 2024 ca o pleaşcă”

Adrian Năstase, fost preşedinte al PSD, consideră că social-democraţii sunt “în hibernare” în această perioadă. El susţine că Partidul Social Democrat aşteaptă să câştige viitoarele alegeri “ca o pleaşcă”.

„Astăzi a avut loc Congresul PMP-ului. Probabil ca PMP-ul va încerca să creeze un grup parlamentar, neintrând în Parlament, dar totuşi va încerca cu nişte oameni…(…) Nu pot să povestesc mai mult pentru că nu e proiectul meu, dar eu, dacă aş fi în zona celor de la putere, aş sprijini crearea acestor grupuri, pentru că în mod evident nu există un liant suficient de puternic, spre exemplu la AUR, şi vor fi astfel de eforturi, aşa cum vor fi eforturi de a prelua, poate, cativa oameni de la PSD si PSD-ul, fiind in hibernare, nici nu o sa-l doara in momentul in care o sa piardă câtiva parlamentari”, a afirmat Adrian Năstase, duminica seară, la postul Antena 3, potrivit Ziare.com, citat de rtv.net.

Fostul lider al social-democraților a analizat şi modul în care PSD înţelege să facă opoziţie.

„PSD-ul (e în hibernare – n.r.), eu aşa constat. Probabil pentru că aşteaptă să câștige alegerile în 2024 ca o pleaşcă. Guvernul pierde voturi prin greşelile pe care le realizează. Atunci oamenii vor spune haideţi voi la guvernare, că totuşi a fost mai bine. Ceea ce nu înţeleg foştii mei colegi de la partid este că, practic, asa cum a apărut mişcarea AUR pe zona de dreapta poate sa apară şi pe zona de centru-stânga.
Şi eu cred că lucrurile acestea sunt posibile până în 2024, aşa încât o aşteptare din asta inactivă, cu meditaţii, cu lamentaţii metafizice, cu formule de genul întrebarilor retorice – cum e posibil să? – un partid care nu acţionează, care nu înţelege că în Parlament este în momentul de faţă prizonier şi că practic zbaterea asta este absolut inutilă, cum s-a văzut, de altfel, la buget, nu reușești să transmiţi mesaje şi, în orice caz, nu transmiţi mesaje nici atunci când preiei modelul plângerilor la înalta Poarta. Nu asta a fost modelul PSD-ului”, a adăugat fostul premier, conform sursei citate.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!