• Home
  • Prima
  • Adrian Năstase: „S-au cheluit 600.000 de euro pentru viralizarea acuzaţiilor de plagiat pentru Ciucă”

Adrian Năstase: „S-au cheluit 600.000 de euro pentru viralizarea acuzaţiilor de plagiat pentru Ciucă”

nastase 4

Fostul premier Adrian Năstase a declarat joi că, din informaţiile pe care le deţine de la o persoană de specialitate, pe care nu a numit-o, au fost investiţi aproximativ 600.000 de euro în unelte online pentru viralizarea informaţiei că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă ar fi fost plagiată.

„S-au cheluit 600.000 de euro pentru viralizarea acuzațiilor de plagiat pentru Ciucă. Este o informație pe care am primit-o de la cineva care se pricepe la tema asta. De ce? Pentru că scoaterea din joc a lui Ciucă acum înseamnă să pui cărțile de la început, să începi negocierile pentru formarea unui guvern și să ajungi eventual din nou la introducerea USR-ului în guvern. Practic, pare că are sens acest atac…”, a declarat Năstase la Radio Guerrilla, potrivit rtv.net.

Întrebat dacă este un admirator al premierului Ciucă, fostul lider PSD a precizat că nu îl cunoaște pe actualul premier, însă acesta era singura soluție într-o coaliție PSD-PNL forțată de președintele Iohannis pentru a scăpa de suspendare.

„Nu eram un admirator al lui Stolojan în 1991, când a căzut Guvernul Roman. În condițiile de acum, în care se băteau PSD și PNL pentru a numit pe cineva acolo, era nevoie de un profil ceva mai neutru. Existau formule mai bune? Ar fi fost mai bun Cîțu în continuare? Eu nu-l cunosc personal (pe Nicolae Ciucă, n.r.). Cred că l-am întâlnit o dată în Irak, când am fost la o inspecție. Cred că el era cel mai mic numitor comun pentru o formulă de supraviețuire, la acest moment, a unei înțelegeri care, vedem bine, este foarte complicată. Practic, cel mai mare partid, PSD, trebuia să dea premierul, dar era greu de acceptat de PNL. Premierul nu este președintele PNL, oameni importanți din PNL sunt în afara guvernului și încearcă să îi tragă preșul de sub picioare”, a mai declarat Adrian Năstase.

Parteneri