Adrian Țuțuianu, despre colaborarea României ”cu vecinătatea sudică a UE”

Despre întâlnirea parlamentară de astăzi cu delegația marocană scrie vicepreședintele Senatului AdrianȚuțuianu. Iată notarea sa pe Facebook:
”În calitate de vicepreședinte al #Senatului, am avut astăzi o întrevedere cu delegația Grupului parlamentar de prietenie cu România din Camera Consilierilor a Regatului #Maroc, condusă de domnul Larbi Laraichi.

În cadrul discuțiilor purtate, am subliniat faptul că diplomația și cooperarea parlamentară reprezintă un mijloc de relansare a relațiilor bilaterale, întărind că există o deplină disponibilitate pentru consolidarea relației cu Regatul Maroc în toate domeniile de interes, cu precădere politic, economic, educație și cultură.

Distribuie prietenilor

Am evidențiat și importanța parteneriatului multidimensional UE-Maroc, menționând interesul pe care România îl acordă vecinătății sudice a UE, inclusiv în contextul asigurării Președinției Consiliului UE în semestrul I 2019. Am mulțumit, în context, pentru decizia Regatului Maroc de a susține candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

În finalul întrevederii, am transmis delegației invitația organizării unei vizite a oamenilor de afaceri din Regatul Maroc în județul #Dâmbovița”.

Adrian Țuțuianu este președintele organizației PSD Dâmbovița, una dintre cele mai sudate organizații din țară.

Giorgiana Radu, AMPress